پایان نامه میزان بهره مندی و رضایت از رسانه های ارتباط جمعی دانشجویان

پایان نامه میزان بهره مندی و رضایت از رسانه های ارتباط جمعی دانشجویان پایان نامه میزان بهره مندی و رضایت از رسانه های ارتباط جمعی دانشجویان

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 320 KB

تعداد صفحات : 241

بازدیدها : 312

برچسبها : بهره مندی و رضایت رسانه جمعی پایان نامه

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد تبلیغ و ارتباط فرهنگی تحقیق بررسی میزان بهره مندی و رضایت از رسانه های ارتباط جمعی در بین دانشجویان دانشگاه های شهر تهران

پایان نامه تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد تبلیغ و ارتباط فرهنگی عنوان پروژه بررسی میزان بهره مندی و رضایت از رسانه های ارتباط جمعی در بین دانشجویان دانشگاه های شهر تهران

بخشهایی از متن

امروزه، همگان به نقش بی بدیل رسانه های ارتباطی اعم از رسانه های سنتی و مدرن در جریان زندگی بشری اذعان دارند.

در جهان امروز، وسایل ارتباط جمعی مختلف، کتاب، روزنامه، رادیو، تلویزیون و سینما با انتقال اطلاعات و معلومات جدید و مبادله افکار و عقاید عمومی، در راه پیشرفت فرهنگ و تمدن بشری نقش بزرگی به عهده گرفته اند.

در دوره ای به سر می بریم که انبوه وسایل ارتباط جمعی سراسر زندگی مردم را در بر گرفته و این رسانه ها با گزارش رویداد های محیط اطراف و بررسی آرا و عقاید انسانها سطح آگاهی، فرهنگ و هوشیاری آنان را ارتقا می دهند. محتواها همه در جهت افزایش آگاهی، سرگرمی، متقاعد سازی و آموزش کاربران رسانه ها ارائه می شود. از دیگر سو، استفاده کنندگان این پیام ها در اکثر موارد تحت تاثیر این وسایل قرار نمی گیرند و عکس العمل های متفاوتی را از خود نشان می دهند. به نحوی که از رسانه ها و محتواهایی بهره مند می شوند که سطح رضایت آنان را افزایش دهد.

در این شرایط، مخاطبان با توجه به ویژگی های جنسیتی، سنی، طبقاتی، تحصیلات و نیز علایق و سلایق خودشان به محتوای رسانه ها روی می آورند و محتوای رسانه ای خود را بر می گزینندو از اینرو با فرایند مصرف فعالانه برخورد می کنند. به عبارت دیگر مصرف رسانه ای یعنی "برخورداری" یا به عبارتی"بهره مندی" یک بهره ور از رسانه های جمعی.

انسان دهه 1920 که با رادیو متولد شد، با انسان دهه 1950 که با تلویزیون وارد عرصه اجتماعی شد و با انسان حال حاضر که در شاهراه های اطلاعاتی با سرعت بسیار بالا رفت و آمد می کند تفاوت اساسی دارد. آگاهی انسان موجب می شود که ما با نوعی "مخاطب احمق" روبرو نباشیم. به عکس با مخاطبی روبه رو ایم که دست به تعامل می زند، فضا را بازسازی می کند و از زیرکی "انتخاب و گزینش" برخوردار است.

کتاب، روزنامه، رادیو، تلویزیون و سینما وظیفه تاریخی خود را در سیر تحولات ارتباطی ایفا نموده اند، اگر چه هنوز نیز این انجام وظیفه ادامه دارد، اما اکنون نوبت به تجربه عرصه های تازه در ارتباطات رسیده است.

اینترنت، ماهواره و بزرگراه های اطلاعاتی ماهیت ارتباطات را متحول نموده اند. در عین حال نمی توان نقش دیگر رسانه ها را در قرن حاضر نادیده گرفت. در نتیجه در این تحقیق رسانه های جمعی مختلف اعم از رسانه های با سابقه ای مانند کتاب، روزنامه، نشریات چاپی، رادیو، تلویزیون و سینما و رسانه های نوین ارتباطی مانند اینترنت، چند رسانه ای ها، ماهواره و ... مورد توجه و بررسی قرار می گیرند .

اما از آنجا که ارتباط و هماهنگی بین اداره کنندگان و تهیه کنندگان پیامهای ارتباطی و استفاده کنندگان آن، با توجه به شناخت علاقه ها و توقعات و نیازهای استفاده کنندگان ایجاد می شود، برای حفظ هماهنگی باید تحقیقاتی انجام گیرد تا با توجه به علایق و بی اعتنایی ها و مخالفت های آنان نسبت به محتوای ارائه شده از جانب رسانه ها در محتوای آنها تغییرات لازم اعمال شود .

با توجه به مقدمات ارائه شده، در این پایان نامه سعی بر آن است که میزان و نحوه بهره مندی دانشجویان دانشگاه های شهر تهران، در مقاطع مختلف تحصیلی از رسانه ها، همچنین انگیزه ها و میزان رضایت آنان از این بهره مندی مورد ارزیابی و سنجش قرار گیرد؛ به این ترتیب که با استفاده از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه، دانشجویان مورد بررسی قرار می گیرند، تا ارزیابی نسبتاً دقیقی از این موارد به دست آید .

نقش و کارکردهای وسایل ارتباط جمعی

امروزه، همگان به نقش بی بدیل و بلامنازع رسانه های ارتباطی اعم از رسانه های سنتی و مدرن در زندگی بشر اذعان دارند. هر سازمان که در متن جامعه پدید می آید، باید دارای کارکردهایی در خدمت جمع و جامعه باشد و چنان تنظیم گردد که بتواند همانند یک تن، به صورتی هماهنگ، خدمات خود را به جامعه که منشأ و موجد آن است عرضه دارد.

همچنانکه جامعه از سادگی به پیچیدگی می رود، مسئله ارتباطات و مبادله اطلاعات نیز اهمیت بیشتری می یابد و نظام بغرنج تر می شود و بدین گونه نقش های گوناگونی پدید می آید.

رسانه های جمعی به عنوان یکی از خرده نظام های جامعه که در درون چارچوب های وسیعتر اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی آن نظام به فعالیت می پردازند، دارای کارکردها، نقش ها و تأثیرات متعددی هستند، اهمیت و نقش فزاینده این وسایل در زندگی روزمره، موجب پیدایی نظرات و الگوهای گوناگونی برای تعریف و تبیین ویژگی ها، کارکردها و نقش های رسانه های جمعی در جامعه شده است....

فهرست مطالب

فصل اول: طرح پژوهش

مقدمه

بیان مسئله

هدف اصلی تحقیق

ضرورت و اهمیت موضوع

فصل دوم: مرور ادبیات و پیشینه پژوهش

مقدمه

وسایل ارتباط جمعی

الف) کتاب؛ قدیمی ترین وسیله ارتباط جمعی

ب) روزنامه؛ ابزاری برای تفکر

پ) مجلات؛ پاسخی به علایق متنوع

ت) رادیو

ث) تلویزیون؛ محبوب ترین رسانه

ج) ماهواره

ج ماهواره در ایران

چ) اینترنت

چ مولتی مدیا

چ ابرشاهراه های اطلاعاتی

نقش و کارکردهای وسایل ارتباط جمعی

مفهوم مخاطب

تحول مفهوم و ماهیت مخاطب

مخاطب فعال و منفعل

رویکردهای بررسی مخاطب

الف) تحقیق تأثیرها

ب) نقد ادبی

پ) مطالعات فرهنگی

ت) سنت تحلیل دریافت

ه) استفاده و رضامندی

رویکرد استفاده و رضامندی

بنیادهای نظریه استفاده و رضامندی

ابعاد نظریه استفاده و رضامندی

طرح دلایل و نظریه استفاده و رضامندی

نقد کارکردگرایی نظریه استفاده و رضامندی

رویکرد استفاده و تأثیرات

پیشینه پژوهش

الف) پژوهش های خارجی

ب) پژوهش های داخلی

پ) برجستگی این پژوهش نسبت به پژوهش های قبلی

سوالات و فرضیات اصلی تحقیق

فصل سوم: روش تحقیق

مقدمه

روش تحقیق

جمعیت آماری

روش نمونه گیری و حجم نمونه

ابزار و نحوۀ جمع آوری داده ها

فنون مورد استفاده برای تجزیه وتحلیل داده ها

تعریف مفاهیم اصلی پژوهش

فصل چهارم: یافته های پژوهش

مقدمه

یافته های توصیفی

الف) اطلاعات عمومی پاسخگویان

ب) بررسی میزان استفاده از رسانه های مختلف از سوی پاسخگویان

پ) کتاب

ت)مطبوعات

ث) رادیو

ج)تلویزیون داخلی

چ) تلویزیون خارجی

ح) اینترنت

یافته های تحلیلی

یافته های جانبی پژوهش

فصل پنجم: جمع بندی و نتیجه گیری

مقدمه

مرور یافته های توصیفی پژوهش

کتاب

مطبوعات

رادیو

تلویزیون داخلی

تلویزیون خارجی

اینترنت و ابرشاهراه های اطلاعاتی

مرور یافته های تبیینی پژوهش

بررسی پاسخ سوالات پژوهش

بررسی نتایج آزمون فرضیات پژوهش

جمع بندی نهایی یافته های پژوهش

محدودیت های پژوهش

پیشنهادهای پژوهش

منابع و مآخذ

پیوست

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید