دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 68 KB
تعداد صفحات : 20
بازدیدها : 321
برچسبها : داده های حساس سازمانی مدیریت دسترسی مدیریت داده های سازمانی مقاله اختصاصی
مبلغ : 18000 تومان
خرید این فایلدر این مقاله داده های حساس در سازمان و مفاهیم و مسائل مرتبط با مدیریت دسترسی به آنها مورد بررسی قرار گرفته است. ابتدا تعاریفی از داده های حساس سازمانی بیان می شود، و به موضوعات مرتبط با آن پرداخته می شود. در نهایت منابع مورد استفاده ذکر شده است.
بخشهایی کوتاه از متن مقاله
داده های سازمانی (Organizational data) مجموعه ای از اطلاعات ثبت شده در سیستم ها و برنامه های مختلف است که در یک سازمان جمع آوری می شود. از جمله این داده ها می توان به اطلاعات مالی، منابع انسانی، فروش، تولید، مشتریان و غیره اشاره کرد. این داده ها به شکل مجموعه ای از فایل ها و پایگاه داده ها و برنامه های اطلاعاتی موجود در سیستم های سازمان جمع آوری و نگهداری می شوند و در تمامی قسمت های سازمانی، از جمله تصمیم گیران، کارکنان و مدیران، استفاده می شوند.
داده های حساس اطلاعاتی هستند که توسط یک فرد یا سازمان ذخیره، پردازش یا مدیریت می شوند که محرمانه است و فقط برای کاربران مجاز با مجوز و امتیازات مناسب برای مشاهده آن، قابل دسترسی است.
این نوع اطلاعات به دلیل عواقبی که ممکن است در صورت دسترسی نادرست رخ دهد، حساس تلقی می شوند. طبق تعریف، در دسترس قرار گرفتن داده های حساس در اختیار افراد غیرمجاز می تواند باعث زیان مالی برای سازمان ها و شرکت ها شود، امنیت یک واحد تجاری را به خطر بیندازد، حریم شخصی افراد را تحت تأثیر قرار دهد یا مزیت رقابتی سازمان را کاهش دهد.
داده های حساس سازمانی یعنی مجموعه ای از دانسته های مهم و حیاتی حاوی اطلاعات شخصی، مالی، فناوری، راز تجاری، امنیتی و غیره که باید از دسترسی افراد ناشناس و رقبای صنعتی و حتی داخلی جلوگیری شود و مانعی برای ارتکاب جرم و سوءاستفاده از این اطلاعات وجود داشته باشد. به عبارت دیگر، داده های حساس، داده هایی هستند که در صورت نفوذ به آن ها، می توانند سبب تهدید امنیت، مالی، حریم شخصی و سایر مسایل مهم دیگر شوند. به همین خاطر محافظت از داده های حساس یکی از مسائل مهم در مدیریت سازمان و فناوری اطلاعات می باشد.
امنیت و حفظ داده های حساس یک چالش بزرگ است. روش ها و تکنیک های زیادی در برای ذخیره و محافظت از داده های حساس کاربر مانند تکنیک های رمزنگاری یا روش های ناشناس سازی وجود دارد که منجر به پنهان کردن داده های حساس می شوند.
مدیریت داده های حساس در سازمان به عنوان یکی از چالش های مهم امنیتی دنیای امروز شناخته می شود. برای مدیریت داده های حساس در سازمان، می توان به موارد زیر توجه کرد:
1. شناسایی داده های حساس: این امر شامل شناسایی قسمت هایی از داده های سازمان می شود که شامل اطلاعات آماری، مالی، شخصی، اعتباری، سلامتی و دیگر اطلاعات حساس در رابطه با خود مشتریان، پرسنل، محصولات، پروژه ها و ... هستند.
2. تعیین سیاست ها و راهکارهای کنترل دسترسی: در این مرحله، کسانی که به داده های حساس نیاز دارند باید به آن دسترسی داشته باشند. همچنین می توان با استفاده از نرم افزارهای مختلف مدیریت دسترسی و تعیین سطوح دسترسی، به داده های حساس امنیت بیشتری داد. ...
فهرست مطالب مقاله
مقدمه
داده های حساس سازمانی چیست
نمونه های داده های حساس
پایگاه داده
مدیریت داده های حساس در سازمان
روشهای مدیریت داده های محرمانه
دسترسی به داده های حساس در سازمان
خطرات امنیت داده های حساس
راه حل های امنیتی حفاظتی
رویکرد های مختلف در مدیریت داده های حساس در سازمان
نتیجه گیری
منابع
خرید و دانلود آنی فایل