مبانی نظری و پیشینه پژوهش تیپ شخصیت

مبانی نظری و پیشینه پژوهش تیپ شخصیت مبانی نظری و پیشینه پژوهش تیپ شخصیت

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 47 KB

تعداد صفحات : 33

بازدیدها : 468

برچسبها : مبانی نظری تیپ شخصیت

مبلغ : 28000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش (چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی) با موضوع تیپ شخصیت برای فصل دوم

چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی با موضوع تیپ شخصیت

مبانی نظری با منابع درون متنی و رفرنس دهی APA در فرمت فایل word همراه با پیشینه پژوهشی برای فصل دوم پایان نامه 20 صفحه فصل مابقی منابع

بخشهایی از متن مبانی نظری

مفهوم شخصیت

شخصیت از واژه لاتین Persona گرفته شده و به نقابی اشاره دارد که هنرپیشه ها در نمایش استفاده می کردند. پرسونا (نقاب) به ظاهر بیرونی، ظاهر علنی که افراد به دور و بر خود نشان می دهند اشاره دارد. بنابراین بر اساس ریشه شخصیت، شخصیت به ویژگی های بیرونی و قابل رویت ما اشاره دارد. اما شخصیت تنها به نقابی که بر چهره می زنیم و نقشی که بازی می کنیم اشاره ندارد. هنگامی که از شخصیت سخن می گوییم ویژگی های متعدد فرد، کلیت یا مجموعه خصوصیات گوناگون که از صفات جسمانی فراتر می رود را به حساب می آوریم. این واژه تعداد زیادی از خصوصیات ذهنی و هیجانی را در بر می گیرد، خصوصیاتی که ممکن است نتوانیم مستقیماً آن ها را ببینیم و فرد شاید سعی کند آنها را از ما مخفی کند، یا شاید ما از دیگران مخفی کنیم.

در لغت نامه وارن تعریف شخصیت چنین آمده است: شخصیت به جنبه های عقلی، عاطفی، انگیزشی و فیزیولژیک یک فرد گفته می شود. به عبارت دیگر به مجموعه مؤلفه هایی که انسان را سر پا نگه می دارد شخصیت گفته می شود. در این تعریف مجموعه عوامل در کنار هم قرار داده شده اما اشاره ای به یکپارچگی این عوامل و پویایی آنها نشده است.

نظریه های شخصیت

دیدگاه روان کاوی

از دیدگاه فروید، روان یا شخصیت انسان به مثابه ی تکه یخ قطبی بسیار بزرگی است که تنها قسمت کوچکی از آن آشکار است؛ این قسمت، سطح آگاه را تشکیل می دهد. بخش عمده دیگر آن زیر آب است که نا خودآگاه را تشکیل می دهد. بخش ناخودآگاه، جهان گسترده ای از خواسته ها، تمایلات، انگیزه ها و عقاید سرکوب شده است که انسان از آن ها آگاهی ندارد. در حقیقت، تعیین کننده اصلی رفتاره ای بشر، همین عوامل ناخودآگاه او هستند که از سه قسمت عمده تشکیل می شوند: نهاد، خود و فراخود. این سه عنصر اساسی شخصیت همواره و به صورتی متقابل بر یکدیگر تاثیر می گذارند؛ اما از لحاظ ساختار، کنش، عناصر تشکیل دهنده، و پویایی، به طرز مشخصی با یکدیگر تفاوت دارند. از نظر فروید، رفتار یا روان یا شخصیت انسان، همیشه محصول ارتباط متقابل متعاول و یا متعارض این سه عامل است.

نهاد، خود، فراخود. که در ادامه مبانی نظری هر یک تشریح خواهد شد. ...

دیدگاه رفتاری

دیدگاه رفتار گرایی بر اهمیت متغیرهای محیطی یا موقعیتی رفتار تاکید می کند. در این دیدگاه، رفتار عبارت است از تعامل مستمر بین متغیرهای شخصی و محیطی. شرایط محیطی، رفتار را از طریق یادگیری شکل می دهد، و رفتار به نوبه خود به محیط شکل می دهد. آدمی و محیط بر یکدیگر تأثیر دارند. برای اینکه بتوان دست به پیش بینی رفتار زد باید نحوه تعامل ویژگی های شخص با خصوصیات محیط را شناخت. این دیدگاه معتقد است که همسانی در رفتار افراد به دلیل شباهتی است که در شرایط محیطی موجود است و موجب برانگیختن این رفتار ها می شود.

روان شناسان یادگیری-رفتاری به جای صحبت از روان درمانی، از اصلاح رفتار و رفتار درمانی سخن می گویند و به جای حل تضادهای درونی و یا تجدید سازمان در شخصیت، رفتار های خاصی را تغییر می دهند و یا اصلاح می کنند. چون اکثر رفتارهای مساله ساز، یاد گرفته می شوند، می توان آنها را از طریق کاربرد شیوه هایی که بر یادگیری مبتنی است فراموش کرد و یا تغییر داد.

انواع تیپ های شخصیت

تیپ شخصیت A

فریدمن و روزنمن الگوی رفتاری افرا را در قالب دو تیپ شخصیتی A و B در نظر گرفته اند. افرادی که برای انجام دادن کاری با عجله، اغلب احساس ناشکیبایی، بیقراری، یا فشار می کنند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به مشکلات قلبی قرار گیرند. این الگوی رقابت جو، نا شکیبا، بدبین و مظنون و متخاصم بودن نسبت به دیگران، و به راحتی تحریک شدن، تیپ A را توصیف می کند. گرچه افراد دارای تیپ A بسیار رقابت طلب هستند، به نظر می رسد معیارهای درونی آنها را بر انگیخته می کند. افراد تیپ A در مقایسه با افراد آرمیده در موقعیت های تحصیلی کمتر احتمال دارد که تقلب کنند. آنها می خواهند به جابی اینکه آسانترین راه را انتخاب کنند، بر اساس تواناییهای خودشان، خوب عمل کنند.

فهرست مطالب مبانی نظری

چارچوب نظری پایان نامه روانشناسی با موضوع تیپ شخصیت

2-1 مفهوم شخصیت

2-5-1. نظریه های شخصیت

2-5-2-1. دیدگاه روان کاوی

2-5-2-2. دیدگاه رفتاری

2-5-2-3. دیدگاه انسان گرا

2-5-2-4. دیدگاههای صفات

الف) نظریه گوردن آلپورت

ب) نظریه ریموند کتل

ت) نظریه هانس آیزنک

2-5-2. انواع تیپ های شخصیت

2-5-3-1. تیپ شخصیت A

2-5-3-2. تیپ شخصیت B

2-5-3-3. تیپ شخصیت C

2-5-3-4. تیپ شخصیت D

2-1. مروری بر پژوهش های انجام شده در داخل و خارج

2-6-1. پژوهش های داخلی

2-6-2. پژوهش های خارجی

منابع فارسی

منابع لاتین

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید