دسته : کشاورزی و زراعت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 137 KB
تعداد صفحات : 38
بازدیدها : 251
برچسبها : القای مقاومت تحریک سیستم دفاعی بیماریهای گیاهی
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلتحریک سیستم های دفاعی گیاه در برابر عوامل بیماریزای گیاهی
مقدمه
پدیده القای مقاومت در گیاهان از طریق پاتوژنها اولین بار در سال 1901 توسط ری و بواری شناخته و در دهه 1960 شواهد متقاعد کننده ای پیرامون این موضوع با بررسی القا مقاومت توسط ویروس TMV در گیاه توتون ارایه شد. امروزه این تحقیقات طیف گسترده تری یافته است. القاء مقاومت به مفهوم بیشتر شدن مقاومت گیاهانی است که در حالت عادی حساس به بیماری هستند، بدون اینکه ساختار ژنتیکی این گیاهان از طریق اصلاح نژاد یا مهندسی ژنتیک تغییر کند. مقاومت القایی یک روش محافظت بیولوژیک محسوب می شود که هدف آن محدود کردن بیمارگر نیست، بلکه فعال کردن گیاه می باشد. ایده اصلی مربوط به بیان ژنهایی است که ایجاد مقاومت کرده، ولی به طور معمول بیان نمی شوند. مگر اینکه یک تیمار القا کننده مقاومت آنها را فعال کند و یا بیان آنها را افزایش دهد. القا مقاومت در گیاه شدیداً تحت تأثیر شرایط محیطی به ویژه نور و درجه حرارت در طول شبانه روز و وضعیت رشد می باشد. به طور کلی القاء مقاومت در گیاهان با استفاده از محرک های زنده یا غیر زنده و یا استفاده از رقم های گیاهی ناسازگار با بیمارگر، از جمله راهکارهای مورد توجه محققان در مدیریت آفات و بیماریهای گیاهی می باشد. تاکنون اثر القا کنندگی قارچهایی نظیر Colletotrichum lindemuthianum گونه های غیر بیمار یزای Fusarium ،Rhizoctonia و جدایه های sp. Trichoderma و باکتریهای حمایت کننده رشد گیاه (PGPR) مورد بررسی قرار گرفته است.
مقاومت القایی در گیاهان اولین بار در سال 1901 توسط ری و بواری شناخته شد.چستر در سال 1930 مطالعات صورت گرفته تا آن زمان را سازمان دهی نمود و با بررسی مشاهدات خود پیشنهاد کرد که این پدیده به طور طبیعی در محافظت گیاه نقش مهمی را ایفا می کند.
در دهه 1960 شواهد متقاعد کننده ای پیرامون این موضوع ارائه شد. (Cruickshank and Mandryk 1960,Ross 1961a;Ross 1961 b;Mandryk 1963). ...
مقاومت اکتسابی (فعال شده) سیستمیک (Chemical activated (SAR)) توسط ترکیبات شیمیایی فعال می شود. این نوع مقاومت در اثر تعدادی از ترکیبات شیمیایی که منشاء زنده یا غیر زنده دارند (فعال کننده های گیاهی )ایجاد می شود . فعال کننده ها گیاه را در برابر همان طیفی از بیمارگرها حفاظت می کنند که در واکنش SAR در گیاه به وجود می آید .( فعال شدن پروتئین های PR و لیگنینی شدن ) در اغلب موارد همان مسیر انتقال پیام که در SAR بیولوژیک مطرح است ،در SAR شیمیایی نیز دخالت دارد . گرچه به نظر می رسد در جریان القاء مقاومت توسط بتا آمینوبوتریک اسید مسیر انتقال پیام دیگری دخالت داشته باشد.
یک ترکیب شیمیایی برای اینکه به عنوان فعال کننده ی مسیر SAR مطرح شود باید سه خصوصیت داشته باشد :
1. بتواند مقاومت را در برابر همان طیف از بیمارگرها که القاءکننده های بیولوژیک SAR ایجاد می کنند ، القاء کند .
2. همان نشانگرهای بیوشیمیایی را که در SAR بیولوژیک مطرح هستند ، فعال کند.
3. تاثیر مستقیم روی بیمارگر نداشته باشد.
ترکیبات فنل از جمله مهمترین مواد موثر در مقاومت گیاهان در مقابل عوامل بیماریزا می باشد. نیوتن و اندرسون (1929) اولین بار فرضیه ی ترکیبات فنلی را برای توجیه مقاومت در برابر بیماریها پیشنهاد نمودند و تا کنون وجود بسیاری از ترکیبات فنلی از جمله کتکول، رزورسینول، گالیک اسید، پروتوکاتشیک اسید، اسید کلروژنیک و یا افزایش سنتز آنها در مقاومت گیاهان در برابر بسیاری از عوامل بیماریزا به اثبات رسیده است . ....
فهرست تحقیق
مقدمه
تاریخچه
مقاومت در گیاهان
مفهوم مقاومت القایی
انواع مقاومت القایی در گیاه
مقاومت اکتسابی موضعی
مقاومت اکتسابی سیستمیک
مقاومت اکتسابی (فعال شده ی) سیستمیک
مقاومت القایی سیستمیک
واکنش سیستمیک گیاه به زخم های ناشی از حشرات
منابع
خرید و دانلود آنی فایل