مقاله نقش دولت در تجارت

مقاله نقش دولت در تجارت مقاله نقش دولت در تجارت

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 24 KB

تعداد صفحات : 26

بازدیدها : 208

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3500 تومان

خرید این فایل

مقاله نقش دولت در تجارت

مقاله نقش دولت در تجارت

قسمتهایی ازمتن:

 نقش دولت  در تجارت

اگرچه این روزها دور دور تجارت « آزاد» است و ادعاهائی که می شود در خصوص « فواید» بیش از اندازه اش، حالا بماندکه هیچ کشوری در این دنیای پهناور این سیاست را عملا تجربه نمی کند ولی من یکی، مشروط به شرایطی، با این که دولتی از صنایع داخلی حمایت کند ، مسئله و مشکلی ندارم و فکر می کنم کار درستی انجام گرفته است. مشکل ولی در دو سطح پیش می آید:
- یکی این که این حمایت، بی برنامه و همین طور الله بختکی باشد.
- دوم این که، نه فقط مدتش معلوم نباشد، بلکه میزانش هم همین طور شکمی انتخاب شده باشد.

یعنی می خواهم بگویم که حمایت از صنایع داخلی باید، نه فقط با برنامه های موثر برای افزایش تولید داخلی بلکه با سیاست های لازم برای افزایش بازدهی همراه باشد. والی حمایت از صنایع داخلی به صورت « رانت خواری» در می آید یعنی دولت به صاحبان صنایع داخلی این امکان را می دهد که با کمبودی که وجود دارد- اگر با گسترش تولیدبه شیوه ای که گفته شد جبران نشود- از کیسه مصرف کنندگان پروار بشوند و مصرف کنندگان هم برای محصولاتی که می خرند، بهای بالاتری بپردازند. و در خصوص نکته دوم، هم، نظرم این است که هم میزان حمایت و هم مدت آن باید معلوم ومشخص باشد. یعنی با بررسی شرایط تولیدی در داخل کشور، باید بین « دولت» و صاحبان تولیدات داخلی در یک رشته خاص، توافقی صورت بگیرد که با توجه به وضعیت، برای فلان مدت- که باید محدود و مشخص باشد- دولت حاضر است، فلان مقدار- به شکل وصورت های گوناگون به آنها یارانه بدهد و یا برواردات تعرفه وضع کند و یا ترکیبی از این دو سیاست را در پیش بگیرد. ....

...

جهانی شدن :

     با ظهور پدیده ای بنام جهانی شدن ، تغییر و تحولات زیادی در عرصه بین الملل موجب شده است از آن جمله :

 1-  توسعه سازمانهای اقتصادی مانند :    

آسه آن (ASEAN)

      نفتا       (NAFTA)

      اكو       (ECO)

2- برداشتن مرزهای اقتصادی كشورها

3- یك پارچگی بانكهای جهانی

4- ایجاد اتحادیه پولی كشورهای اروپایی (یورو)

5- ایجاد سازمان تجارت جهانی (WTO)

      موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت در قالب (GATT) اززمان موجودیت خود در سال 1948 میلادی در هاوانا با برگزاری 8 دور مذاكرات میان كشورهای عضو در راستای استراتژیها وسیاستهای تجارتی به توافقهایی بمنظور سازگار نمودن خط مشها، استراتژیها و سیاستهای تجاری كشورهای عضو دست یافته است . تا در دراز مدت با ایجاد شرایط با ثباتی نسبت به انجام تجارت آزاد براساس توانمندیهای اقتصادی و تجاری كشورهای عضو دربازار وسیع جهانی شركت و از تجارت آزاد استفاده ببرند .

WTO : سازمان تجارت جهانی در كنار گات (GATT) بر نظریه های اقتصادی كلاسیك روی مزیت نسبی و مطلق تاكید دارد و ازآن دفاع می كند بگونه ای كه :

1- اصرار در برداشتن مرزهای اقتصادی كشورها

2- حذف تعرفه ها

3- تولید كالاهای دارای مزیت

دارد ، بعبارت دیگر بسمت ارزانتر تولید كردن پیش می روند ، لذا این امر مسلم است كه ارزانترین تولید كننده ، كشوری است كه از سطح بالایی بهره وری برخوردار باشد .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید