دسته : حقوق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 282 KB
تعداد صفحات : 35
بازدیدها : 255
برچسبها : ریسک بیمه موضوع بیمه تحقیق حقوق
مبلغ : 17000 تومان
خرید این فایلمعرفی پروژه تحقیقاتی رشته حقوق با عنوان ریسک های موضوع بیمه با نگاهی بر حقوق داخلی
بخشهایی از متن تحقیق
ریسک مفهومی است که از نظر فلسفی، فرهنگی، فنی، اجتماعی و قضایی دارای جنبه های و معانی مختلف است.
در حقوق بیمه، ریسک مفهومی کلیدی به شمار می رود: در بین سه عنصر اساسی عقد بیمه (ریسک، حق بیمه و وقوع حادثه)، ریسک نقشی اساسی و تعیین کننده تر از بقیه دارد چون محاسبه حق بیمه و پوشش بیمه ای (موضوع تعهدات بیمه گذار و بیمه گر) بر اساس ریسک موضوع بیمه تعیین می شود. از آنجا که ریسک در تمام جلوه های بیمه حاضر و مؤثر است، دارای مفهوم و جنبه های گوناگونی است . ریسک مورد توجه بیمه، به مفهوم احتمال وقوع یک حادثه است.
مطابق این مفهوم، ریسک واقعی است اتفاقی و احتمالی که منشأ ایراد خسارت خواهد بود. آتش سوزی، بلایای طبیعی، تصادفات و حوادث موجب مسئولیت مدنی، مرگ که موجب ایجاد حق در بیمه عمر خواهد شد، از مصادیق مشخص ریسک به شمار می روند. جنبه اتفاقی بودن بیان کننده آن است که ریسک توجه به وقوع حوادث در آینده دارد. لذا حوادثی که قبلا تحقق یافته اند، به علت آنکه احتمالی بودن در مورد آنها بی معنی است، قابل بیمه نیستند. احتمالی بودن می تواند متوجه وقوع حادثه باشد.
موضوع عقد بیمه، خطر یا ریسک تحقق حادثه خسارت بار است؛ لذا، از طرفی بنا بر قواعد حقوق بیمه می بایست امری اتفاقی باشد و از طرف دیگر، مطابق قواعد عمومی حقوقی تعهدات امری واقعی و مشروع به شمار آید.
جنبه اتفاقی بودن ریسک از عدم اطمینان از وقوع حادثه استنتاج می شود.
جنبه واقعی بودن ریسک بدین معنی است که اتفاق موضوع بیمه امکان وقوع داشته باشد. لذا چنانچه مشخص شود که مال موضوع بیمه وجود نداشته یا قبل از انعقاد قرارداد بیمه بر اثر حادثه تلف شده یا اتفاق موضوع بیمه تحقق یافته است (حتی اگر بیمه گذار نیز از این امر آگاه نباشد)، عقد بیمه باطل خواهد بود.
دامنه ریسک موضوع بیمه به طرق مختلف محدود می شود. قانون بیمه از طرفی، مواردی همچون خطر جنگ و شورش، و از طرف دیگر، ایراد خسارت عمدی و خطای بیمه گذار یا عاملان او را به عنوان استثنائات ریسکهای قابل بیمه ذکر نموده است. تفاوت اساسی بین این دو مقوله استثنا وجود دارد: در مورد اول طرفهای عقد بیمه می توانند بر خلاف این حکم قانونی توافق نموده و ریسک را مورد پوشش بیمه قرار دهند. ولی در مورد دوم به لحاظ مخالفت پوشش ریسکها یا مقتضای عقد بیمه امکان توافق خلاف وجود ندارد.
در زمینه هایی که منع قانونی برای پوشش بیمه وجود ندارد، طرفهای عقد خطرات مورد پوشش بیمه را تعیین می نمایند و طبیعتا خطرات و شرایطی که تحت پوشش بیمه قرار نگرفته است از دامنه عقد و موضوع بیمه خارج خواهد بود. ...
متن تحقیق ادامه دارد. بخش ذکر شده، قسمتهایی از متن مطالعه ریسک های موضوع بیمه در حقوق ایران بود که در ادامه عناوین مطالب آن ذکر می شود.
فهرست مطالب تحقیق
ریسک موضوع بیمه
مشخصات ریسک به عنوان موضوع عقد بیمه
تعیین ریسک موضوع بیمه : اعلام ریسک
اعلام ریسک توسط بیمه گذار در هنگام انعقاد قرارداد بیمه
اعلام تشدید ریسک در طول اجرای عقد بیمه
مفهوم تشدید ریسک
آثار و عواقب اعلام تشدید خطر
کاهش خطر
ضمانت اجراهای عدم اعلام صحیح
اعلام خلاف واقع عمدی . مطابق ماده 12 قانون بیمه
ضمانت اجرای عدم اعلام تشدید ریسک در طول عقد بیمه
استثناهای ریسک موضوع بیمه
استثنای ایراد خسارات عمدی در زمینه بیمه های خسارت
استثنای ایراد خسارات عمدی در زمینه اشخاص
استثنای قراردادی پوشش بیمه
نحوه گنجاندن استثنائات در قرارداد بیمه
مقولات استثناهای پوشش بیمه ای
بار اثبات دعوی در مورد تحقق استثنای پوشش بیمه
منابع
خرید و دانلود آنی فایل